Over mijzelf

 Mijn naam is Yvonne Steenmetz.
ik heb van 1984 t/m 2003 gewerkt als diëtist in de thuiszorg. Ik heb veel mensen met overgewicht en eetproblemen begeleid bij het veranderen van hun eetgewoontes.
Daarnaast heb ik de 5-jarige opleiding tot psychosynthese-counselor en -gids gedaan en heb dit gaandeweg geïntegreerd in mijn werk als diëtist. Later heb ik het diploma Psychosynthese-therapeut gehaald.
Vervolgens heb ik ervoor gekozen om in een eigen praktijk psychosynthese en diëtetiek te combineren omdat dit een belangrijke verrijking en verdieping biedt. Inmiddels heb ik hierin ruime ervaring.

Mijn specialisatie: Tijdens mijn 20 jaar bij de thuiszorg ben ik begonnen met het begeleiden van mensen met overgewicht en eetstoornissen, waarbij ik mensen hielp inzicht te krijgen in hun eetgedrag en wat hier de diepere oorzaken van zijn. In mijn eigen praktijk heb ik de afgelopen 12 jaar mijn werkwijze verder ontwikkeld in combinatie met de principes en visie van psychosynthese: Mensen leren  om:

  • zichzelf waar te nemen.
  • hun geworstel van binnen helder te gaan zien.
  • mild te kijken naar zichzelf in plaats van kritisch en oordelend.
  • hun wil te leren inzetten op een liefdevolle en kundige manier.
  • de ‘3e persoon’ in zichzelf te leren kennen, de dirigent die de orkestleden kan aansturen.
  • te leren vertrouwen op eigen stuurmanskunst.
  • meer eigenwaarde te gaan ervaren.

Hier is het werken met energietechnieken als EFT en logosynthese bijgekomen, waardoor blijvende gedragsverandering mogelijk is en mensen werkelijk bevrijding kunnen vinden van hun geworstel met eten en gewicht.

Tevens ben ik vanaf 2012 trainer aan de psychosynthese Academie in Amersfoort, (vanaf 2019 gegeven vanuit de Broedplaats). Hier leer ik als trainer en leertherapeut van de beroepsopleiding studenten het begeleidings-vak vanuit psychosynthese. Het is prachtig te zien hoe mensen zichzelf leren kennen, en gaan leven voor hun passie en verlangens ipv vanuit hun belemmeringen en beperkingen. En dit in hun dagelijks leven leren verwerkelijken.

Je bent van harte welkom.