Ervaring van een cliënt

Een jonge vrouw van 25 jaar die veel last had van een negatief zelfbeeld, onzekerheid en overgewicht wilde graag begeleiding bij blijvend afvallen. Ik ben met haar aan de slag gegaan met verkennen van haar binnenwereld, de onzekerheid, de strenge stem, de lat heel hoog leggen, gevoelens van boosheid en verdriet onderdrukken, zich vergelijken met anderen ten nadele van zichzelf. Tegelijkertijd met het verkennen en mild en liefdevol naar al deze kanten leren kijken, werkten we aan het versterken van de vele kwaliteiten die er al lang waren, maar waar ze weinig aandacht aan had geleerd te geven. Gaandeweg groeide haar zelfliefde en eigenwaarde.                                                                                                    Zij schreef onlangs:

“Wat ik bij jou heb geleerd heeft me heel erg geholpen om anders naar mezelf te kijken. Hoewel die onzekerheid echt nog wel in me zit en ook heel geregeld naar boven komt gaat alles wel een stuk beter. Het blijft elke dag weer mijn doel om tevreden met mezelf te zijn en om niet zo streng voor mezelf te zijn en toch ook niet door te slaan naar de andere kant. Het lukt al 1,5 jaar om stabiel te blijven in mn gewicht na 23 kg te zijn afgevallen. Ik vind het niet altijd makkelijk, maar het lukt me wel. Ik ben heel blij dat we toen gekeken hebben naar een manier die ik altijd vol zou kunnen houden. Je hebt me echt heel veel geleerd en vooral achteraf gezien merk ik dat ik een hele ontwikkeling heb doorgemaakt. Ik hoop dat je voor andere vrouwen net zoveel kan betekenen.”

Dit bericht was geplaatst op 19 juni 2019. Markeer de permalink als favoriet.